GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI BU ŞENLİKTE BULUŞTU.

ALTINYILDIZ LİSELERİ BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI.

Altınyıldız Koleji Bilim Şenlikleri Proje Sergisi 03.05.2018 Perşembe günü Altınyıldız Koleji Konferans Salonu’nda Genel Müdür Serhat İğdeci, Lise Müdürü Özkan Kılınç, yöneticileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla açılmıştır.

Bilim Şenliği açılışında büyük ilgi görerek ziyaretçi akınına uğramıştır.

Bu yıl 20.sini düzenlenen Altınyıldız Bilim Şenliklerinde, uluslararası yarışmalarda ve Türkiye geneli yarışmalarda finalist olanlar, TÜBİTAK Teşvik Ödülü kazanan projelerin yanı sıra, yaklaşık 100 bilimsel projeyi Nevşehirliler, 3-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında öğrencilerin renkli anlatım eşliğinde keyifle gezebilir.

Her yıl daha da artan büyük bir gurur ve heyecanla kutlanan Altınyıldız Koleji Bilim Şenlikleri; bu yılda geçmiş yıllar da olduğu gibi, birbirinden değerli ulusal ve uluslararası derecelerle taçlandırılan başarı dolu bir eğitim ve öğretim yılının finali niteliğini taşımaktadır.

Altınyıldız Eğitim Kurumları kurulduğu 1998 yılından itibaren Bilim Şenlikleri düzenlenmektedir. Şenliklerde öğrencilerin hazırladığı bilimsel projeler ile birlikte kültürel etkinlikler de yer almaktadır. Altınyıldız Bilim Şenliklerinde öğrencilerin hazırladığı projeler, gelecek yıllarda Türkiye’nin gururu olan bilim adamlarının yetişmesine vesile olmaktadır.

Altınyıldız Liselerinde bütün derslerden öğretim planları yaparken; derslerin uygulamaya dönük işlenmesini, öğrencilerin proje üretmelerini ve ürünlerini sergilerken özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunması hedeflenmektedir

2018 ulusal ve uluslararası bilim ve proje olimpiyatlarında; TÜBİTAK, BAYER, MEV. AZİZ SANCAR, ÇEKMEKÖY PROF.DR. NECMETTİN ERBAKAN, OKSEF Proje Yarışmalarında öğrencilerfinalist olmuştur.

Bugüne kadar Altınyıldız Liseliler TÜBİTAKyarışmalarında Bölge Birinciliği, Türkiye Birinciliği ve Teşvik Ödülleri kazanılmıştır. Uluslararası Proje yarışmalarında Altınyıldız Liseliler Dünya 2.si olmuştur.

Nevşehir’de en çok proje üreten ve derece kazanan Lise; Altınyıldız Koleji’dir.

Bilim Şenliğinde stantları tek tek ziyaret eden davetliler, öğrencilerin proje sunumlarına hayran kaldılar.

Şenliklerde; Matematik, Fizik,Kimya,Biyoloji, Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Bilişim, İngilizce, Almanca ve Sağlık Bilimleri Projeleri sergilenmektedir.

Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji Bilim Şenlikleri’nin hayırlı olmasını diliyoruz.