TALES MATEMATİK MÜZESİ ALTINYILDIZ LİSELERİNDE

Altınyıldız Eğitim Kurumları,TALES Matematik Müzesini Nevşehir’e getirerek öğrencileriyle buluşturdu.

24 Nisan 2017 Pazartesi gününden itibaren Altınyıldız Eğitim Kurumlarında sergilenen TALES Matematik Müzesi’nde uzman matematikçiler tarafından teorik derslerin ardından uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerinde Matematik sevgisini artırarak, daha başarılı olmalarını hedeflediklerini belirten Altınyıldız Koleji yetkilileri, her yıl Üniversite ve TEOG sınavlarında Matematik ve Geometri alanında Türkiye dereceleri kazandıklarını, bu nedenle öğrencilerini ödüllendirmeyi amaçladıklarını söylediler.

Günlük hayattaki matematiğin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun istasyonlarla matematiği, soyut olmaktan çıkarıp somut hale getirerek bireylerin matematiğe dokunmalarını sağlıyor.

TALES Matematik Müzesi ziyareti sırasında; olasılıktan Pascal üçgenine, seri açılımlardan ardışık sayıların toplamına, çevre-yarıçap ilişkisinden silindir-yarıçap ilişkisine, tam kare açılımının geometrik ispatından çarpma işlemi mantığına kadar birçok istasyonu gezen öğrencilerin günlük hayattaki matematiğe ilgileri çekilmiştir.

Altın Oran’dan Dört Renk Problemine, açı-görüntü sayısı ilişkisinden, Mimar Sinan köprüsünden perspektife, Sezar Şifrelemesinden çeşitli mantıksal oyunlara örnekler verilmektedir.

TALES Yetkilileri, ‘Kendi alanında uzman matematik eğitmenleri ile matematiği hikâyelerle anlatıyor ve teoremleri mantıksal yoldan ispatlıyoruz. Problemler üzerinde özgürce düşünerek yeni fikirler üretiyor, farklı çözüm yolları olabileceğini yaşatarak anlatıyoruz. Matematiğe dokunuyor, matematikte sınır tanımıyoruz! Çocuklarımızda ve gençlerimizde hem matematik sevgisini arttırmaya çalışıyor, hem de onlarda müze ziyareti bilincini kazandırmaya çalışıyoruz. ‘Dedi.

3 gün devam eden Matematik Müzesinin Altınyıldız Liseleri kampüsündeki etkinlikleri 9 ve10 sınıflara bugün yapılacak sunumlarla  tamamlanacaktır.

[galeri258[/galeri]