48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına okulumuz öğrencilerinden Ayça Yüncü ve Elif Dabanlı’nın hazırlamış olduğu danışmanlığını Coğrafya öğretmenimiz Sibel Gülgör’ün yaptığı “Anadolu’nun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı proje Kayseri Bölge seçmelerinde büyük ilgi görerek finalist seçildi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan doğal oluşumla meydana gelen Kapadokya Bölgesinde bilinçsiz yapılan turizm faaliyetleri ile yaşanan sorunlara farkındalık yaratmak istenmiştir.

Bölgede yetki sahibi kuruluşlarla görüşülüp gerekli alan çalışmaları yapılarak proje hazırlanmıştır.

Projenin hazırlanmaya başlandığı ilk andan itibaren dikkat çekmiş farkındalık bölge yarışmasına davet edilerek başlamıştır.Bu yolculuk 8-12 Mayıs tarihlerinde Ankara finallerinde devam edecek olup,öğrencilerimize başarılar dileriz.

Bu kadim topraklarda doğan,büyüyen ve yaşayan insanlar olarak Dünya Kültür Listesinde bulunan Kapadokya’nın korunması, gelecek nesillere doğal güzellikleriyle aktarılması hepimizin görevidir.

Projenin hazırlanması aşamasında bize yardımlarını esirgemeyen;Nevşehir  Valiliğine,Nevşehir Belediyesine,Nevşehir Müze Müdürlüğüne,Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne,Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna,KAPTİD ‘e ,Nevşehir Turizm Rehberleri Derneğine, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanlıklarına , tüm ilçe ve belde Belediyelerimize ,Altınyıldız Koleji Yönetim Kuruluna, Okul İdarecilerine Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ,Basınımıza ve Nevşehir halkına teşekkür ederiz.