Çalışanların özverili, çaba ve katkılarıyla, takım ruhu içinde, kaliteyi bir yaşam biçimi kabul ederek hizmetlerimizi ; Özel Öğretim sektöründe lider olmak ve bu konumumuzu korumak için ;

Eğitim sektöründeki rekabet ortamına bağlı olarak, bütün öğrenci ve velilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini ; en verimli ve ekonomik şekilde, dürüst olarak, Kalite Yönetim Şartlarına uyarak, verilere dayalı kararlar vererek, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirerek, çalışmalar yaparak karşılamak ve onları memnun ederek, kalite seviyesini sağlamak.

Özel Altınyıldız Koleji' nin Kalite Politikasıdır.

“ EĞİTİMDE KALİTE ALTINYILDIZ'DIR.”

MİSYONUMUZ

1. Öğrencilerimizin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını,

2. Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını,

3. Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini,

4. Çağın gerekli ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini,

5. Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler olmalarını, sağlamaktadır.

6. Öğrencilerin tüm potansiyellerini gerçek saygı ve sorumluluk duygularını geliştirerek,

VİZYONUMUZ

1. Öğrencilerimi; bilim ve teknolojinin farkında olan,

2. Değişime ve gelişime açık,

3. Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden,

4. En az bir yabancı dili çok iyi bilen,

5. Milli değerleri yaşayan ve yaşatan,

6. Hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden,

7. Kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli,

8. Çağdaş, demokrat ve laik bireyler olarak yetiştirmektir.

9. Geleceği ve değişimi bütünleştirerek, geleceğin elini tutan özgün bir okul oluşturmak.

OKULUMUZUN İLKELERİ

1. Öğrenciler, sevgiye, akla, bilime ve tekniğe dayanarak, kendi kültürümüz içinde milli ruhumuzu, özümüzü ve benliğimizi koruyarak kendisine, ailesine ve milletine yabancılaştırılmadan yetiştirilir.

2. Öğrenciler, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak hayata hazırlanır

3. Öğrenciler, kişilikli ve bilinçli, kendilerine güvenen ve yeterli, kendi kendiyle başkalarıyla yarışan medeni cesaret sahibi.olan vatanını, milletini seven, yüceltmeye çalışan, çağdaş, akılcı ve laik davranışlı olarak hayata hazırlanır.

4. Öğrencilere, çok yönlü, soyut eleştirel, yapıcı, üretici, bağımsız, mantıklı, analitik düşünce becerisi kazandırılır.

5. Öğrencilerin,planlı,metodik,verimli çalışma yöntem ve teknikleri kazanmaları sağlanır.

OKULUMUZUN TEMEL DEĞERLERİ

1. Öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına ve anayasada ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, demokratik ve laik davranışları benimseyen, beceri düzeyi yüksek bir TÜRK vatandaşı olarak yetiştirilmeleri sağlanır.

2. Öğrenci merkezli etkili bir okul anlayışı benimsenir.

3. Öğrenmeyi öğrenmenin bilgi toplumunda yaşamanın bir gereği olduğuna inanılır.

4. Öğrencilere, bilginin yeni bilgi üretmek için bir araç olduğu düşüncesi kazandırılır.

5. Öğrencilere topluma kolay ve sağlıklı uyum sağlayabilen, sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmayı destekleyici davranışlar kazandırılır.

6. Türkçeyi etkili bir biçimde kullanarak öğrencilere, kendilerini yazılı ve sözlü ifade edebilme, evrensel ve ulusal düzeyde nitelikli öğretim, bilim ve sanat ürünlerinden yararlanma yeteneği kazandırır.

7. Aile, millet, yurt sevgisi gelişmiş, milli kültür değerlerini benimsemiş, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip bireyler olarak yetiştirilir.

8. Beden, zihin, ruh ve duygu yönünden dengeli ve sağlıklı bir kişiliğe, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak yetiştirilir.

9. Toplam Kalite Yönetimi anlayışı ile sorunların üstesinden gelindiği, ben yerine biz anlayışının etkili olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanılır.

10. Öğrencileri hayata, bir üst öğretime ve özellikle ilgi, istek, yetenek ve derslerdeki başarı durumlarına göre alanlarında akademik öğretime hazırlamaktadır.