Anadolu Lisesi

20/08/2014 15:51

Eğitim öğretim faaliyetlerine başladığı günden bu yana pek çok genci hayata hazırlayan Özel Altınyıldız Anadolu Lisesi, deneyimli ve uzman eğitim kadrosuyla kendini yenilemekte ve her yıl il ve Türkiye çapında pek çok başarıya imza atmaktadır.

Öğrencilerin bir bütün olarak gelişimini hedefleyen Anadolu Lisemiz fen ve kültür derslerinin yanında çeşitli kulüp etkinlikleri ve yabancı dil takviye dersleri ile öğrencilerini her alanda donanımlı bireyler olarak topluma kazandırmaktadır.

Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 408 öğrenci kapasitesi ile eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Başarılı, uzman öğretim kadrosunun fedakâr çalışmaları;  TKY, Avrupa Dil Ödülü, MEB En Güzel Okul Kampüsü ödülü , Beyaz Bayrak Ödüllü, mükemmel fiziki ortamı, test yayınları ve deneme sınavları, 3 boyutlu konu anlatımı sunan teknoloji sınıfları, hafta içi ve hafta sonu etütleri, okul evi işbirliğinin başarılı sonuçlarıyla Altınyıldız Anadolu Lisesi hizmete girdiği 1998 yılından itibaren Nevşehir’in gururu olmuştur.

Özel Altınyıldız Koleji'nde, Tam Öğrenme Modelini eğitim felsefesinin mihenk taşı yapmıştır. Öğrencilerimizin kavram, bilgi, beceri, tutum ve akademik girişimleri bir bütün içerisinde ele alınır.

Öğrencilerin bireysel farkındalıkları değerlendirilerek uygulanan yöntem ve tekniklerle tüm öğrencilerin en üst düzeyde öğrenmesi sağlanmaktadır.

Hafta sonu takviye kurslarının yanı sıra, hafta içi etüt ve birebir özel etüt uygulamalarımız gerçekleştirilmektedir. Kendi alanlarında uzman ve deneyimli öğretmenlerin rehberliğinde yapılan “ Öğrenci Merkezli “ eğitimle öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri sağlanır.

Tam donanımlı fizik, kimya, biyoloji ve yabancı dil laboratuarlarımızdan yararlanarak derslerini işleyen öğrencilerimiz, ulusal bilim olimpiyatları ve bilim şenliklerinden pek çok derece kazanmaktadır. Öğrencilerimizle bire bir ilgilenmeyi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik faaliyetleri onların bir bütün olarak gelişimini sağlamakta kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda pek çok başarıya imza atmalarına katkıda bulunmaktadır.

Altınyıldız Anadolu Lisesi , sınav kazandırma oranları ve puan ortalamaları ile ilimizin başarılı okulları arasında yer almaktadır. Bu durum sistemli, planlı, kaliteli çağdaş eğitim ortamının doğal bir sonucudur. Herhangi bir üniversiteyi değil, öğrencilerine istedikleri üniversiteyi kazandıran okulumuzun öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır. Tüm bu belirtilen başarı ve faaliyetlerle dolu okulumuzun çalışmaları, yönetimi öğretmen ve aile iş birliği ile uyum içinde devam etmektedir.

Sınıf Fotoğrafları