29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yılı Altınyıldız Kolejinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Atatürk Fotoğrafları sergisiyle başlayan etkinlikler Altınyıldız Koleji Konferans Salonunda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programıyla devam etmiştir.

Cumhuriyeti kurup bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu yapılmış, İstiklal Marşımız söylenmiştir.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma Tarih Öğretmenimiz Sayın Oğuz Balık tarafından gerçekleştirilmiştir.

Oğuz Balık konuşmasında Türk Milleti olarak bugünlere yolsuz susuz köylerden,ilaçsız doktorsuz siperlerden, yokluktan,kuşatmadan geldiğimizi; Vatan mücadelesi uğruna üç yaşındaki bebeğini evde bırakıp cepheye koşan Nene Hatun'u, cephane taşırken şehit olan Kastamonulu Şerife Bacıyı, Namus için ölmek bize Ağustos ayında soğuk su içmekten daha tatlıdır diyen Gaziantep'li Şahin Bey'i Fransız askerlerine ilk kurşunu sıkan Kahramanmaraş'lı Sütçü İmam'ı belirterek Cumhuriyet'in ne zorluklarla kurulduğunu, bağımsızlığın vne denli zor bir süreç olduğunu belirtmiştir.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmanın ardından Altınyıldız Koleji Fen Lisesi 11. Sınıf Öğrencilerinden Büşra Nur Ceylan, "Bugün" adlı şiiri okumuştur.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Müzik Öğretmeni Bekir Dündar ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu solo ve koro şarkıların seslendirildiği müzik şölenine geçilmiştir.

Şarkı, türkü ve marşlardan oluşan 15 parça seslendirilerek Cumhuriyet Bayramı coşkulu bir şekilde kutlanmıştır.

Altınyıldız Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına öğrenciler ellerinde Türk Bayraklarıyla katılarak, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduklarını söylemişlerdir.