2016 TEOG SINAVI

NEVŞEHİR 1.Sİ  ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU

ŞAMPİYONLARIN OKULU ALTINYILDIZDAN 2016 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVLARINDA YİNE REKOR BAŞARI

Milli Eğitim Bakanlığı  Tarafından 1. ve 2. TEOG yerleştirmeye esas puanları  yayınlanmış ve Altınyıldız İlköğretim Kurumu 456,5094 puan ortalaması ile  15 yıldır olduğu gibi yine Nevşehir 1.si okul olmuştur.

Bireysel başarıda 5 Türkiye 1.liği elde eden Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri,Kitlesel Başarıda ise

22 Öğrencimiz   490 ve üzeri puan ,

41 Öğrencimiz  480 ve üzeri puan,

57 Öğrencimiz   470 ve üzeri puan almışlardır.

Okul Müdürümüz Sayın Mehmet ERAVCI sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl 447 olan okul puan ortalamamız bu yıl 456,5094’ e yükselmiştir. 2016 Teog yüzdelik dilimlerine göre 3 öğrencimiz Galatasaray Lisesi,10 Öğrencimiz Ankara Fen Lisesi,22 öğrencimiz Kayseri Fen Lisesi,71 öğrencimiz devlet fen liseleri kazanacak düzeyde puan almışlardır. Bu Büyük Başarıda emeği geçen Öğrenci ,öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ediyor ve öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında  başarılar diliyorum İfadelerini kullandı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdür Yardımcıları  Ahmet ÜNAL ve Cabir ORKAN ise yaptıkları açıklamada Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu aşamadan sonra 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okul veya devlet okulu tercihlerini yapacaklar ve daha sonra 8 Ağustos 2016 tarihinde açıklanacak olan yerleştirme sonuçlarını bekleyeceklerdir.Öğrencilerimiz için verilmiş 3 Nakil tercih başvuru hakkı bulunmakta olup 1.Nakil tercihi 09-15 Ağustos , 2.Nakil tercihi 19-23 Ağustos , 3. Nakil Tercihi ise 26-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır.Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimiz tebrik ediyoruz dediler.

Başarı ve disipline dayalı okul kültürüyle öğrencilerinin ve velilerinin,destekleriyle eğitim alanında Türkiye’nin en başarılı eğitim kurumları arasında haklı yerini alan ve Aklın ve Bilimin Işığında Geleceğin Liderlerini Yetiştiren Altınyıldız Koleji’nin başarılarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.