Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  10/A ve B Hemşirelik alanı öğrencileri 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutlama etkinliklerine başladılar.

12 Mayıs Dünyada modern hemşireliğin kurucu Florence Nightingale’in doğum günü olması nedeniyle  dünya hemşireler günü olarak kabul edilmiştir .

Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşireliktir.

Hemşirelik, başlangıcından bugüne pek çok gelişim aşaması göstermiş ve hala da gelişen ve toplumsal ihtiyaçlardan doğan profesyonel bir meslektir.

Hemşirelik, ekip çalışması, el becerisi ve hızlı çalışan hünerli eller isteyen, cesur, soğukkanlı ve sorumluluk sahibi, şefkatli, yenilikleri takip eden, kendini daima  yenileyen ve geliştiren kişilerin yapabileceği bir meslektir.

Sevgiden , şevkatten disiplin ve sorumluluk bilincinden yoksun insanların yapabileceği bir meslek değildir. Hemşireliğin temelinde insan sevgisi yatar. Hemşirelik  mesleğini sevenlerin ve mesleğe gönül verenlerin başarılı olabileceği bir meslektir.

Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak aynı duyarlılık ve hassasiyetle öğrencilerimizi sağlık  ordusunun  birer neferleri olarak  yetiştirmekteyiz.

Hemşirelik demek, asırlardır fedakârlık demektir. Onlar sabırlarıyla, azimleriyle ve tutkularıyla asırlardır insanlığa hizmet ederek dünyanın her yerinde tarih yazdılar.

Dünyada ve ülkemizde tarih yazan tüm hemşire meslektaşlarımızı saygı ve sevgiyle anarak  Altınyıldız Eğitim Kurumları adına hemşireler gününü kutluyor sevgiler  unuyoruz.