ALTINYILDIZLILAR KANGURU MATEMATİK İLE DEVAM EDİYOR

Altınyıldız İlköğretim Kurumu  Eğitim yenilikçilik ilkesinden ve öğrencilerin  muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik  zekalarını ön plana çıkarmak ve öğrencilerimizin bilimsel bir etkinliğe katılmalarını sağlayarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olup aklın ve bilimin aydınlık dünyasında yol gösterici bir ışık olabilmek amacıyla Uluslararası düzeyde düzenlenen, 130.000’de fazla öğrencinin,25.000’den fazla okulun katıldığı KANGURU matematik uluslararası olimpiyatlarına  katıldılar

KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanıyor. “Kanguru Matematik Sınavı” da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla  önemli bir matematik yarışmasıdır. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

Kanguru Matematik sınavına  katılan  tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.