ALTINYILDIZDAN TÜBİTAK BAŞARISI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına tamamı özgün projelerle  ile müracaatlarını gerçekleştirmişlerdir. Nevşehir genelinde 9 projenin katılacağı Kayseri Bölge sergisine  3 tanesi Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinin olacaktır.

ÖĞRENCİNİN

ADI SOYADI

PROJENİN

ADI

PROJENİN

ALANI

GÜLSENA KUMBIÇAK

BİYOÇEŞİTLİLİK

BİYOLOJİ

OĞUZ VICIL

SAĞLIKLI BESLENME

BİYOLOJİ

GİZEM EYLÜL ALMAS

EFE KAĞAN SAYGILI

KÜLTÜREL MİRAS

TARİH

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projelerde temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir. Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projelerde temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir. Ayrıca öğrencilerimizin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin bilimsel yöntem süreçlerini kullanabilecekleri projeler hazırlayarak çevrelerinde karşılaştıkları problemlere çözüm yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları bu projeleri genele yaymak en önemli hedeflerimiz arasındadır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerin gelişiminde bilimin katkısının vazgeçilmezliğine inanan bir kurum olarak bünyemizde bulunan alanında uzman öğretmenlerle Fen Bilimleri laboratuvarı, 3 Boyutlu Sınıf kullanarak, Bilim Gezileri yaparak  büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan  öğrenci yetiştirmek en büyük gayemizdir.

Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye'nin Geleceğini yetiştirmeye devam ediyoruz. TÜBİTAK Araştırma Projelerinde Türkiye derecelerine ve bölge derecelerine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak projelerde  emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.