Altınyıldız Eğitim Kurumları Nevşehir’in ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Altınyıldız Liselerinden Altınyıldız Koleji Almanca öğretmeni Gonca Altuntaş ve 11 öğrenci Alman kardeş okulu Hilda Gymnasium’un davetlisi olarak Almanya’ya gitti.

Kardeş şehir kapsamında 18 Kasım sabah saat 8.40'da Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi 11 öğrencisi ve öğretmenleri Almanya'nın Pforzheim kentine vardılar. Tam 22 yıldır kardeş okul projesini sürdüren Nevşehir Altınyıldız Koleji ve Hilda Gymnasium okulları öğrencileri Almanya'nın Pforzheim kentinde buluştu. Karşılamada duygu dolu anlar yaşandı.

İlk gün kardeş okulumuz Hilda Gymnasium’da bir kahvaltıyla karşılandık. Kahvaltıda simit ve ceşitli pastalar ikram ettiler. Sonrasında öğrenciler çeşitli etkinlikler yaptılar.Öğlen öğrencilerimizin dinlenmeleri için evlerine gönderildiler. Saat 15.00'te tekrar buluşuldu ve şehri tanımaları için şehir gezisi yapıldı.

Şehirde gezerek, ipucu takip ederek bilgileri bulup yazdılar. Ardından herkes saat 16.00 gibi evlerine döndü.

2. Gun öğrencilerimiz derslere katıldılar. Ardından saat 9.00'da trenle Stuttgart şehrine gidildi. 40 dakika süren yolculuğumuzun ardından Mercedes müzesine ulaştık. Saat 14.00'a kadar müzeyi gezdik. Sonrasında trenle Stuttgart şehir merkezine geçtik. Orada öğrencilere 2 saat serbest zaman tanındı. Akşam Pforzheim’a döndük.

3.gün Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehir olan, Nevşehir Belediyesinin kardeş belediyesi olan Pforzheim Belediye Başkanının davetlisi olarak Belediye ve resmi kurumlar ziyaretlerini gerçekleştirdik.

Almanya’da yaşayan Türkler ve Türk –Alman Dostluk Dernekleri ziyaretimizden mutluluk duydular. Gezimiz bir hafta boyunca devam edecek.

Kapadokya’nın ve Türkiye’nin güzelliklerine ve Türk misafirperverliğini dünyaya tanıtan Altınyıldız Koleji ailesine teşekkür ederiz.

22 yıldır süren Kardeş okul uygulamalarımızla yüzlerce Türk ve Alman öğrenci değişimi yapılarak, kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin Türk-İslam misafirperverliğinin örnekleri yaşatılmıştır.

İki ülkenin, iki ulusun, iki şehrin yıllar süren dostluklarına katkısı olan herkese teşekkür ederiz.