Altınyıldız Kreş ve Anaokulu öğrencileri Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay Nevşehir Şubesi ve Kızılay Kan Merkezi’ni ziyaret etti.

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan Kızılay Haftası kapsamında geleceğin büyükleri Kızılay Nevşehir Şubesini ziyaret etti.

Kızılay Gençlik Kollarının hazırlayıp sunmuş olduğu programda Kızılay’ın önemi, yaşı ve görevleri anlatıldı. Slayt sonrası Kızılay Şube müdürümüz Ercan Civelek, Dr. Süleyman Kurt ve Hülya Ağmaz eşliğinde Kızılay Şubesi gezildi.

Önce yardım kolileri tanıtılarak koli içinde bulunan malzemeler incelendi, daha sonra Kızılay’ın etkinlikleri, görevleri tanıtıldı.

Dr.Süleyman Kurt eşliğinde Kan Merkezi gezildi. Bir kan bağışının üç can kurtardığı ve kan bağışının önemi hakkında bilgi verildi. Çocuklarımızın heyecanı mutluluğa dönüştü.

Gezide öğrencilerimiz, Medeniyet değerlerimizden, sevgi, hoşgörü, şefkat ve dayanışma kültürünün parçası olan Türk Kızılayının kurulduğu tarihten itibaren görevini son derece başarıyla yaptığını öğrenmişlerdir.

Sadece Türk toplumunu değil, dünyada zorda olan her insana el uzatıldığına değinilerek, bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin medeniyet değerleri ile ne kadar büyük bir devlet olduğu çocuklarımıza kavratıldı.