Altınyıldız Kolejinde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  programında Türk Bayraklarıyla marşlar söyleyen öğrenciler, kahraman Mehmetçiğe selam  gönderdi.

Duygular sel oldu. Türkiye Cumhuriyetinin kurucuları, şehitlerimiz, gazilerimiz şükranla anıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılı dolayısıyla Edebiyat Zümre Başkanı İbrahim SAĞLAM ve Müzik Öğretmeni Onur KAHRAMAN’ın hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Altınyıldız Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

10 Fen E sınıfı öğrencisi Ahmet FERALAN'ın muhteşem sunumuyla program başladı.

''Türk olmak gurur duymaktır

Şanlı bir tarihe sahip olduğu için

Türk olmak özgür olmaktır

Hürriyeti damarlarında taşıdığın için

Mutlu olmaktır Türk olduğunu söylemekten

Türk olmak tüyleri diken diken olmaktır

İstiklal Marşını dinlerken''

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetine emeği geçmiş tüm Türk büyükleri ve Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımız söylendi.

Cumhuriyetimizin bekası, vatanımız ve geleceğimiz için Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da Barış Pınarı ve Zeytindalı Harekatlarında toprak bütünlüğümüzü korunan askerlerimize, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımız sunuldu.

Mustafa Kemal’in ve Mehmet Akif’in sözleri ve dizeleriyle gençlere Cumhuriyet ve Birlik vurgusu yapıldı. Devamında ‘’Cumhuriyet Gençliği’’ adına Altınyıldız Koleji 9 A Sınıfı öğrencisi Elif Sude ACAR günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından Altınyıldız Fen Lisesi 10 A Sınıfı öğrencilerinden Ahmet Salih ŞİŞMAN şiirini okuyarak Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyetin önemini dile getirdi.

Sunumun ardından ''Cumhuriyet, onu yüceltecek biz gençken elinde.'' diyerek Müzik Öğretmenimiz Onur KAHRAMAN ve okulumuz öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet Korosuna geçilmiştir.

Cumhuriyet Korosu coşkuyla çeşitli marşları ve şarkıları seslendirmiştir. Bu marşlar söylenirken okulumuz öğretmen ve öğrencilerini bayraklarla ve marşları birlikte söyleyerek birlik ruhu, Cumhuriyet Gençliği ruhu oluşturmuşlardır. Bütün şarkı ve marşlar büyük bir coşkuyla ve heyecanla söylemiştir.

Programın ardından Altınyıldız Koleji öğretmenleri ve öğrencileri birlikte Asker selamıyla Mehmetçiğimize selam göndermiş ve çok duygulu anlar yaşanmıştır.

Programda emeği geçen herkese teşekkür edilerek, coşkulu program bitirilmiştir.