ALTINYILDIZA 2 YENİ KALİTE ETİKETİ

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri ve öğretmenleri hazırladıkları 2 yeni E-twinning projeleri ile E-twinning  kalite etiketi almayı hak ettiler.

1.Projemiz ; TÜRKİYE,ARNAVUTLUK,BULGARİSTAN,SIRBİSTAN işbirliği ile yürütülmüş olup bir E-Twinning projesidir. Okul öncesi ve ilk öğretim öğrencilerine matematiği eğlenerek kalıcı şekilde öğrenmelerini sağlamak. Okul öncesi ve ilkokul müfredatını farklı yöntemlerle ve teknolojiyle destekleyerek işlenmesini planlayan projemizde amaç öğrencilerin matematiğe karşı ilgilerini uyandırmak var olan ilgilerini artırmaktır. Matematiksel düşünme becerilerini çeşitli etkinliklerle destekleyerek öğrencilerin ürünler ortaya koymasını sağlamaktır. Matematik derslerine olan ilgi ve motivasyonu artırmak için ders içi etkinlikleri keyifli hale getirmektir.

2. Projemiz; TÜRKİYE ,LİTVANYA,ROMANYA işbirliği ile yürütülmüş olup bir E-Twinning projesidir.  Bir nesilden diğerine geçen her türlü kaynağa miras denir. Bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıklar vardır. Bu evrensel mirası tanımak, tanıtmak ve koruma bilincini geliştirmek amacıyla oluşturduğumuz projemizde UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş varlıklar tanıtılacaktır. Bu anlamda yakın çevresinde UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş varlıklar bulunan proje ortaklarımızla bir çok etkinlikler yapılacaktır. Yok olan doğal ve kültürel değerlerin yaşatılması için çözüm önerileri geliştirilecek ve uygulamaya konulacaktır.

Proje koordinatörü Sibel Özdil ve öğrencilerine ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.