LGS 1.SİNİN MUTLULUĞU

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak daha önceden duyurduğumuz öğrencimiz GÖKAY NURAY ,lgs sonuçlarının açıklanması ile birlikte 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olmuştur. Nevşehir’de tek ful yapan öğrenci olan GÖKAY NURAY   Nevşehir’in ve Türkiye’nin gururu olmuştur.

Yıllardır yapılan liselere giriş sınavlarında  toplamda 61 Türkiye birinciliği kazanan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri bu yıl yapılan  LGS sınavlarına göre 20  Öğrencimiz   % 1’lik, 31 Öğrencimiz   % 2’lik ,40 Öğrencimiz   % 3’lük ,45 Öğrencimiz   % 4’lük ,56 Öğrencimiz   % 5’lik ,59 Öğrencimiz   % 6’lık

74 Öğrencimiz   % 10’luk dilimde yer almışlardır.

Öğrencimiz GÖKAY NURAY anaokulundan beri okuttuğumuz 2.sınıfta sınıf atlattığımız kendi sınıf gruplarından 1 yaş küçük olmasına rağmen Türkiye 1.liği elde etmiş bir öğrencimizdir. Millî Eğitim Bakanlığının aynı puanı alan öğrencilerde  yaşı küçük olanın önceliğe sahip olması esasına göre öğrencimiz GÖKAY NURAY  başvurduğu her okula TÜRKİYE 1.si olarak girmeye hak kazanmıştır.21 yıldır okul puan ortalamalarında ,kitlesel ve bireysel başarılarda tartışmasız Nevşehir 1.si olan okulumuz her zaman zirvede olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. 2019 LGS TÜRKİYE 1.liğinin yanı sıra GÖKAY NURAY bu yıl katıldığı Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatlarında Türkiye 9.su, Türk Beyin Takımı Olimpiyatlarında Türkiye 11.si( Temmuz  ayında yapılacak olan Dünya Beyin Takımı seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır.) olmuştur. Öğrencimiz GÖKAY NURAY ayrıca şuan ’da İstanbul’da katıldığı ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MERKEZİ (ARGEM) kampında ise bugün mülakata kalan 40 öğrenci arasına kalmıştır.

2019 LGS TÜRKİYE 1.si GÖKAY NURAY ile yaptığımız görüşmede öğrencimiz ‘ LGS sınavı için  okulumuzda yapılan çalışmalar oldukça planlı ve sistemli idi.8.sınıflar için Ağustos ayında başlayan çalışmalar ,konu tekrarları, soru çözüm saatleri , özel etüt  ve sınav koçluğu sistemimiz ile  varsa giderilen  bireysel eksiklikler benim ve okulumuzun başarısında büyük etmenler olmuştur. Ayrıca hazırlanan deneme sınavı programları ile  sınava kadar yapılan toplamda 65 deneme sınavı ve 3 tane prova sınavı heyecanımızı yenmemizi ve stresi aşmamamızı sağlamıştır. Başarımda emeği geçen aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum’ dedi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak Öğrencimiz GÖKAY NURAY’ı ve onun nezdinde bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor ,yeni öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.