ALTINYILDIZLI 5.SINIFLARDAN İNGİLİZCE TİYATRO

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 5.sınıf öğrenci ve İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanan İngilizce Tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Velilerimizin yoğun katılımıyla sunulan tiyatro gösterisi bütün misafirlerimizden büyük alkış ve övgü aldı .Altınyıldız İlköğretim Kurumu 5.sınıf öğrenci ve İngilizce öğretmenleri tarafından hazırlanan  programda ‘Sindirella ,Yedi Cüceler, Çizmeli Kedi ,Uyuyan Güzel ,Kırmızı Başlıklı Kız hikayelerinin İngilizce versiyonları seyircilerimize sergilendi. Öğrencilerimiz hem tiyatroda oynamanın keyfini yaşarken aynı zamanda İngilizceyi ANLIYORUM ve KONUŞUYORUM mesajını ilettiler.

Program sonunda Konuşma yapan Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdür Sayın MEHMET ERAVCI ‘Günümüzde iletişim ve ulaşımın gelişmesi başka ülkelerle olan ticari, sosyal ve kültürel yakınlaşmanın artmasına sebep olmaktadır. Bu yakınlaşmanın sonucu olarak da ortak bir dil kullanımın gerekliliği artmaktadır. İşte tam bu noktada İngilizce özellikle de dünya daki güçlü ülkelerin kullandığı bir dil olması sebebi ile önem kazanmaktadır. Bu da İngilizce ‘nin kendimiz geliştirmek adına, dünyadaki olayları ve gelişmeleri takip etmek adına ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bizde bu farkındalık ile 2014 yılında itibaren 5.sınıflarımızda İngilizce ağırlıklı ders programına başlamış ve öğrencilerimize haftada ortalama 15 saat İngilizce dersi vermekteyiz. 6,7, ve 8.sınıflarımızda ise İngilizcenin ders saat ortalaması 10 saat altına düşmemektedir. İngilizcenin yanı sıra İspanyolca derslerimizde alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Yine aynı şekilde okulumuzda ders olarak ta okutulan  Drama, önemli bir öğrenme yoludur. Drama aracılığıyla öğrenciler, olaylar ve durumları, bunların arasındaki neden-sonuç ilişkisini kolayca öğrenebilir. Böylece öğrencinin problem çözme yeteneği gelişir ve öğrenci kendi ayakları üzerinde durabilme becerisi kazanır. Drama grupla yapılan bir etkinlik olduğundan, çocuğun işbirliği yapma, iletişim kurma gibi yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur, öğrencinin sosyal gelişimini hızlandırır. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  İngilizce ile önemli bir sanat olan drama yı  birleştirip bizleri bu güzel gösteriyi hazırladıkları için teşekkür ediyorum. dedi ve tiyatro gösterimizi izleyen misafirlerimizle beraber iftarlarını yapmak üzere okulumuz yemekhanesine geçtiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bizde bu güzel tiyatronun hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize ,öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.