ALTINYILDIZLILAR PAMUKKALEDE

Öğrencilerinin kültürüne  sahip çıkan,bilinçli nesiller olarak yetişmesine önem veren Altınyıldız İlköğretim Kurumu 5.sınıf öğrencilerinde oluşan 47 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu ile Pamukkale’ye gezi düzenlemiştir.

Konya ile başlayan yolculukta Mevlana Müzesi,ve Türkiye’nin tek Kelebek vadisine yapılan  gezinin ardından öğrencilerimiz daha sonra Çaldağı’nın güney eteklerinden gelen kalsiyum oksit içeren suların oluşturduğu görkemli beyaz travertenler ve geç Helenistik dönemine ait kalıntılar içeren Hierapolis arkeolojik kenti, antik çağlardan bugüne kadar ulaşan en çarpıcı merkezlerden biri Pamukkale Travertenlerini ve UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan HieraPolis Antik şehrini ve müzesini  gezerek tarihi yerinde yaşama imkanı bulmuşlardır.

"Dünyadaki yüz bin şehrin her birinde güneş benzersiz şekilde batıyor. Sadece bir defa buna şahit olmak için seyahat etmeye değer."sözüyle hareket eden bilinçli nesiller yetiştirdiği için Altınyıldız İlköğretim Kurumuna  geziye katılan  öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.