Altınyıldız Fen Lisesi 12 Fen B Şubesi öğrencilerinden Zeynep TURASAN, Cambridge sınavını kazanarak, uluslararası platformda sadece 25 öğrencinin kabul edildiği, İtalya’daki, Roma Tor Vergato Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Endüstri Mühendisliği bölümüne Türkiye’den kabul edilen iki Türk öğrenciden biri olmayı başarmıştır.

Skpe üzerinden yapılan İngilizce sınavda öğrencimiz kendisiyle ilgili soruların yanısıra Matematik alanında da sorulan sorulara başarıyla cevap vererek Roma Tor Vergata Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünde okumaya hak kazanmıştır.

01.12.2018 tarihinde YGA zirvesinde Nevşehir’i ve Altınyıldız Koleji’ni temsil eden Zeynep TURASAN yaptığı açıklamada;

“Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Fen lisesini Altınyıldız Kolejinde okudum. Kısmet olursa bu yıl mezun oluyorum. Türkiye’den sadece 2 öğrencinin kabul edildiği Uluslar arası bir Üniversite’ye kayıt hakkı kazanmamdan dolayı dolayı büyük mutluluk duyuyorum.

İngilizce düzeyi olarak B2 seviyesindeyim. İtalya’da İngilizce öğrenim göreceğim. Aileme, öğretmenlerime ve Altınyıldız Koleji’ne teşekkür ederim.”

Altınyıldız Koleji olarak öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.