ALTINYILDIZ ARTIK E-TWINNING OKULU

Altınyıldız İlköğretim Kurumu yıllardır kazandığı belgelerini bir yenisini daha ekleyerek E-TWINNING OKUL etiketini aldı

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Avrupa Dil Ödülü,Avrupa Kalite Etiketi ,E-twinning Kalite Etiketlerinden sonra yaptığı çalışmalarla şimdide E-TWINNING OKUL ETİKETİ almaya hak kazandı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Ulusal ve Uluslararası girdiği okul ilişkileri ,proje yönetimi, kültürel hareketlilik,Proje hareketlilikleri,Yurtdışı kardeş okul birliktelikleri,Avrupa Birliği Projeleri ile eğitimde yenilikçilik anlayışını herzaman takip ettiğinin göstergesidir.

E-TWINNING Nedir?

E-twinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
E-Twinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

E-TWINNING OKUL ETİKETİ Nedir?

E-Twinning’te yapılan çalışmalar için tanıma kavramı, öğretmenlerin hem ulusal düzeyde hem de Avrupa düzeyinde yaptıkları projeler için Kalite Etiketleri verilmeye başlanmasından beri var olmuştur. Ancak; bu etiketler, sadece öğretmenlerin projelerde bireysel olarak yaptıkları calışmalar için verilmektedir. Okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için, şu an başvuruda bulunabilecek yeni bir etiket sunulmaktadır

Bu yeni etiketin altında yatan prensip; E-Twinning’in sadece dağınık bir şekildeki E-Twinner’ların değil, aynı okulda bulunan öğretmen ve okul liderlerinden oluşan ekiplerin de katılımlarını, bağlılıklarını ve özverilerini tanımak ve değerlendirmek istemesidir.

Bir eTwinning Okulu statüsüne kavuşma konsepti, nesnel olarak değerlendirilebilen bileşenleri içeren gelişimsel bir yolculuk konusudur. Bu bir yarışma değil, belli bir seviyeden daha ileri bir seviyeye ilerleme sürecidir.

Bu etiketi alan okullar:

• Avrupa seviyesinde yüksek bir görünürlüğe sahip olacaklar.
  • eTwinning’in gelecekteki gelişimine ilham vermek için, eTwinning’in önde gelen okullarını kapsayan bir Avrupa ağı oluşturacaklar.
  • Aşağıda belirtilen alanlarda öncü olarak tanınacaklar:
  • Dijital uygulamalar
  • e-Güvenlik uygulamaları
  • Pedagojiye yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar
  • Personelin sürekli mesleki gelişiminin desteklenmesi
  • Personelle ve öğrencilerle işbirlikçi öğrenme uygulamalarının desteklenmesi

Okul etiketimizin kazanılmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.