12 Mart İstiklal Marşı'nın kabülünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinliklerinde Altınyıldız Eğitim Kurumları farkı yaşandı.

Akademik başarının yanı sıra milli şuur ile öğrencilerini yetiştirme hedefinde olan Altınyıldız Koleji öğretmenleri ve öğrencileriyle Milli Marşımızı ve Milli Şairimizi yüreklere işledi.

Altınyıldız Koleji Liseleri il genelinde düzenlenen etkinliklerin yanısıra,

Altınyıldız Anadolu Lisesi 12. sınıf Melih Kızılkaya il geneli İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması 2.si, '

'Milletin Sesi Mehmet Akif '' adlı kompozisyon yarışmasında Altınyıldız Koleji Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Zeynep Şevval Kara il geneli kompozisyon yarışmasında 3.cü olmuşlardır.

Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimiz ile ailelerini kutlarız.

Öğrencimizin yarışmadaki kompozisyonu;

SEVDASI VATAN

Yazdıkları ile insanların kalplerine dokunmayı, onlara kendini sevdirmeyi başarmış birçok şair, birçok yazar vardır elbette. Ancak pek azı Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy gibi duyguları şaha kaldırmış; yalnızca bir grup insanın değil, bütün bir milletin kalbınde taht kurmayı başarmıştır.

İstiklal Marşımız öyle bir mihenk taşı olmuştur ki Türk milletinin artık yolunu kaybetmesi düşünülemez. Unutulan duyguları tekrar canlandırmış, esaretin Türk Milletine hiçir şekilde yakışmadığını hatırlatmıştır. Bu duygular öyle afetlerde, öyle büyük yangınlarda canlanmıştır ki vatanın kurtuluşu bu duygularla mümkün olmuştur. Hatta bu ateşin sönme düşüncesi bile insanlardaki hürriyet arzusunu canlandırmaya yetmiştir. İşgal altındaki vatanın her bir ferdi canla başla çalışarak vatanın düşmana bırakılamayacağını tarihe altın harflerle yazmıştır.

İşte bu duygularla Ulu Önder Mustafa Kemal: ''Geldikleri gibi giderler!'' demiş, vatanın her bir karış toprağı için mücadelenin önemini vurgulamıştır.Milli Mücadele Dönemi'nde pek çok şair ve yazar bu duyguyu Türk halkında uyandırmaya çalışmıştır. Ancak ne var ki hiçbiri Mehmet Akif kadar başarılı bir biçimde yaşamamıştır. Mehmet Akif, toplumun içerisinde bulunduğu topyekün var oluş savaşını İstiklal Marşı'na hiç olmadığı kadar yansıtmayı başarabildiği için toplumda diğer şairlerden daha farklı bir yere sahiptir.

Türk toplumunun vatanına, bayrağına ve dinine olan bağlılığını bilen Mehmet Akif, herkesin yaşadığı ama anlatamadığı duyguları İstiklal Marşı ile anlatarak ''Milletin Sesi'' olmayı başarmıştır. Bu yüzdendir ki her Türk, Mehmet Akif'in adını sevgi ve hürmetle anmaktadır.

Milli duyguların toplumdaki karşılığını bulabilmek, bu duyguları yaşamayı başarabilmiş insanlar tarafından yazılabilmektedir. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un; annesi ''vatan'', babası ''vatan'', evladı ''vatan'', mirası ''vatan'', kısacası sevdası ''vatan''dır.

Zeynep Şevval Kara