İnsan Hakları ve Demokrasi haftası etkinlikleri kapsamında bir hafta süresince Yıldızlar sınıfımız seçim heyecanı yaşadılar.
Sınıfta yapılan kura ile belirlenen öğrencilerimizden Hülya Ecrin Baysal, Eymen İşler, Göksu Zengin adaylık fotoğrafları sınıflara, koridorlara asıldı.
Seçimle ilgili hafta boyunca çeşitli çalışmalar yaptılar ve seçim vaatlerinde bulundular.
Her şey seçimlerin şeffaf ve demokratik olması için özenle hazırlanıldı.
Seçim sandık kurulu oluşturuldu, ardından minik yıldızlar Altınyıldız Anaokulu kimliklerini ve oy pusulularını alarak oy kabinlerine geçtiler ve oylarını kullandılar.
Oy kullanma işlemi bittikten sonra sandık açılıp oylar sayılmaya başlandı. Sonuçları merakla bekleyen başkan adaylarının heyecanları gözlerinden okunuyordu. En çok oyu olan öğrencimiz o gün için sınıf başkanı seçildi.
Temsili yapılan seçimde her şey aslına uygundu ve gerçeğini aratmadı. Heyecan dorukta yaşayan öğrencilerimiz bu etkinlikle demokrasinin mihenk taşlarında olan seçme ve seçilme hakkı ile tanışmış oldular.