ALTINYILDIZ  ÖĞRETMENLER GÜNÜ İL GENELİ SATRANÇ TURNUVASI DERECELERİNİ TOPLADI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 24-25 Kasım 2018’de öğretmenler günü münasebetiyle Türkiye Satranç Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Nevşehir Satranç Federasyonu işbirliği ile il geneli satranç turnuvası düzenledi.

115 öğrencinin katılımıyla geçen turnuva da satranç sporuna yakışan mücadeleler yer aldı.24 Kasım Cumartesi 1. ve 2. turu düzenlenen turnuvanın 25 Kasım Pazar 3.,4. ve 5.turları düzenlendi.Velilere öğrencilere  çay ,kahve ,kahvaltılık ve yemek ikramlarının da yapıldığı turnuvada veliler turnuvadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Öğrencileri yapılan turnuvada 9 derece alarak satranç derecelerine yenilerini ekledi.

A Kategorisinde

SELİM TAHA ŞAHİN İl 1.si  (1 Gram Altın)

İSA İNAL İl 2.si (150  tl Hediye Çeki)

BAYBARS KEREM BELBER İl 3.sü (100 tl Hediye Çeki)

HİLYE GÖNENÇ  Kategorisinde En Yüksek Puan Alan Bayan Oyuncu  (100 tl Hediye Çeki)

B Kategorisinde

BERKAY NURAY İl 1.si  (1 Gram Altın)

D Kategorisinde

FURKAN MİNG LİANG HOU İl 1.si  (1 Gram Altın)

EDİBE EYLÜL ÇENGEL  İl 2.si (150  tl Hediye Çeki)

GÖKAY NURAY İl 3.sü (100 tl Hediye Çeki)

EDİBE EYLÜL ÇENGEL Kategorisinde En Yüksek Puan Alan Bayan Oyuncu (100 tl) Hediye Çeki kazanmışlardır.Ayrıca turnuvada yaptığı davranışdan dolayı AHSEN DAŞDELER centilmenlik ödülünü kazanmıştır.

Ödül Töreni öncesi konuşan Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın MEHMET ERAVCI satranç sporunun öğrencilere kattığı değerden bahsederek,Yarışma katılan tüm öğrencilere ve onları sabırla bekleyen velilere teşekkürlerini iletti. ‘Satranç ; Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır, Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir , "Kendine güven" duygusu aşılar ve bunu geliştirir. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.’’ İfadeleriyle satrancın öneminden bahseden SAYIN MEHMET ERAVCI tüm sporcuların katılım belgelerini ,madalyalarını, başarı belgelerini ve ödüllerini Nevşehir TSF sorumlusu Çağrı TÜRKÇÜ, Müdür yardımcımız Yüksel ARIKAN, Okulumuz Satranç öğretmenleri Ekrem KÜREKLİ ve Nilgün NURAY ile beraber takdim etti.

Turnuvaya Katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor ,onları yetiştiren öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.