ALTINYILDIZDA LÖSEMİ İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğretmen ve öğrencileri  2-8 Kasım Lösemili Çocuklar haftası olması münasebetiyle  farkındalık oluşturmak ve Lösemili çocukları daha iyi anlamak için “Haftanın Teması” uygulamamızda “Empati” konusu işlendi.

Öğrencilerimiz  Lösemi hakkında bilinçlendirmek için rehberlik saatlerinde öğretmenlerimiz Lösemi ve empati üzerine açıklamalar yaptı. Löseminin nasıl bir hastalık olduğunun, belirtilerinin ve korunma yolarının, çocuklar için oluşturduğu risklerin anlatıldığı videoların okulumuzun giriş ve kantin katındaki televizyonlarda gösterimi sağlandı.

Lösemi tedavi edilebilen ve bulaşıcı olmayan bir hastalık olmasına rağmen Lösemili çocukların maske takmak zorunda olmaları ve tedavi olmak için okula ara vermek zorunda kalmaları, onları sosyal ve akademik hayattan kopardığı için 9 Kasım Cuma günü okulumuz öğrenci ve öğretmenleri olarak hep birlikte maske takarak ve kırmızı giyinerek onlarla empati kurmak ve yaşadıkları zorluklar adına farkındalık kazandırmak istedik.

Bu değerli etkinliği düzenleyen okul Rehberlik servisimize ve etkinliğe katılarak farkındalık oluşturan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.