ALTINYILDIZ’DA GELECEĞİ BİRLİKTE KODLAYALIM.

2013’ten beri Avrupa’nın bir çok yerinde Codeweek.eu sitesi çatısında toplanan Avrupalı okulların, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek amaçlı aktivite ve etkinlikler yaptığı Europe Code Week-Kodlama Haftası, Altınyıldız Kolejinde  büyük bir coşkuyla kutlandı.

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında Altınyıldız Fen ve Anadolu Liseleri 9,10.sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ROBOTİK VE KODLAMA eğitimi almaktadır.

Bu eğitimde öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler kendi tasarladıkları Robotları komutlarla yönettiler.

Altınyıldız Eğtim Kurumları Liselerinde düzenlenen etkinliklere Lise öğrencilerinin yanı sıra Geleceğin minik Bilim İnsanları Kreş ve Anaokulu öğrencileri de katıldı.

Büyük ilgi gören Kodlama Haftası etkinliklerde öğrenciler teknoloji ile buluşurken, 3D Sınıflarında Sanal gerçeklik gözlüğü ile teknolojinin sınırlarını aşan eşsiz deneyimlere imza atmanın yanı sıra temel kodlama çalışmaları yaparak;

“GELECEĞİ BİRLİKTE KODLAYALIM .”dediler.