ALTINYILDIZDA CODE WEEK KUTLANDI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak  başladığımız ‘KODLAMA ve STEM’ derslerimizde öğrencilerimiz teknolojinin sadece oyunlardan ibaret olmadığını ve kendilerinin de bu teknolojiyi kullanarak farklı programlar yapabileceklerini görmelerinin kendilerine özgüven sağlamalarını başardık Bu bağlamda 2013’ten beri Avrupa’nın bir çok yerinde Codeweek.eu sitesi çatısında toplanan Avrupalı okulların, kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek amaçlı aktivite ve etkinlikler yaptığı Europe Code Week-Kodlama Haftası okulumuzda kutlandı.

Kod Haftası (Code Week), herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan   bir çalışma olup Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmemize, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olacak olan bir etkinliktir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu  olarak “KODLAMA ve STEM” dersi öğrencilerimizin bilgiyi,mantığı,farklı zorluklarda stratejik düşünme yeteneğiyle beraber   geliştirmesini sağlayan algoritmik-mantıksal düşünme yeteneğini ortaya çıkarmasına yardımcı olmuştur.Aklı ve mantığı kullanarak doğru adımlarla işlem yürütmeyi sağlayan ve bu işlem sırasını yeni ve farklı uygulamalar geliştirerek bir üst seviyeye taşıyabilen bir KODLAMA ve STEM dersinde öğrencilerimizi ilkokul sıralarından itibaren;bilinçli,farklı düşünebilen bireyler haline getirmek ve öğrencilerimize karşılaşabilecekleri farklı soru ve sorunlarda  aritmetik problemler çözme yetisini kazandırmayı hedefliyoruz.

Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.