Özel Altınyıldız Eğitim Kurumlarıöğrencileri  Cambridge  Üniversitesi 2018 yılı   Starters , Movers ,  Flyers,  KET   ve PET  sınavlarında üstün başarı elde ettiler.

Yabancı dil öğrenimine  büyük önem veren Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları’nda, Mayıs ayında yapılan Cambridge İngilizce sınavlarına katılan öğrencilerinin elde ettiği başarıyı gösteren sertifikalar verilmeye başlanmıştır.Altınyıldız İlköğretim Kurumu müdürü Mehmet ERAVCI başarılarından dolayı öğrencilerini kutlayarak, öğretmenlerine teşekkür etti.

Başarısını her alanda kanıtlayan Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları’, yabancı dil alanında kaliteli sınav standartları ve dil seviyesi belirleme kriterleri ile tüm dünyada kabul edilen Cambridge İngilizce sınavlarında elde ettiği başarılar ile zirvedeki yerini korudu.

Cambridge Üniversitesi İngilizce sınavları, adayların uluslararası alanda İngilizce seviyelerini en iyi derecede belgeleyebileceği, geçerlilik anlamında en çok bilinen ve güvenilen sınav sistemidir. Altınyıldız Koleji öğrencileri; Fransa, İtalya, Almanya ve Japonya gibi pek çok ülkeden kendi yaş gruplarındaki ve seviyelerindeki diğer öğrencilerle aynı anda bu sınavlara katılmakta ve aslında sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde de İngilizce seviyelerini belgelendirmektedirler. Veliler ve öğrenciler bu sınavlarla okulun sağladığı İngilizce eğitiminin kalitesini görürken, okul da eğitim kadrosunu, öğretim metotlarını, profesyonel ve tarafsız bir kurumdan değerlendirme imkânı bulmaktadır. Ayrıca bu belgeler, uluslararası şirketler, eğitim kurumları ve devlet kurumları bünyesinde de ömür boyu geçerlidir.

Neden Cambridge İngilizce Sınavları

Cambridge Sınavları, en modern teknikler ve en güncel metotlar kullanılarak hazırlanmakta ve yabancı dil öğretiminde esas olan; okuma(reading), yazma (writing), dinleme (listening) ve konuşma (speaking) gibi dört temel beceriyi ayrı ayrı ölçmektedir. Ebeveynler ve öğrenciler bu sınavlarla; okullarının sağladığı İngilizce eğitiminin kalitesini ölçme imkanı bulurken, okullar da eğitim kadrosunu ve öğretim metotlarını, profesyonel ve objektif bir kurum tarafından değerlendirme fırsatı bulmaktadır. Böylece adaylar, yabancı dilde edindikleri kazanımları ve eriştikleri seviyeyi her yıl dünyanın farklı bölgelerinden gelen veriler ile analiz etme imkanı bulurlar.