2018 yılı içerisinde düzenlenen çok sayda Ulusal ve Uluslararası proje yarışmaları sonuçları açıklanıyor. Altınyıldız Liselerine her gün ödül yağmuru devam ediyor.

2018 TÜBİTAK Liseler arası Proje yarışması Bölge 1.liği ve Türkiye finalisti olan Altınyıldız Fen ve Anadolu Liseliler, Aziz Sancar Proje yarışmasında 2 Türkiye Finalistliği ve Uluslararası

Bilim Olimpiyatlarında 2 Proje ile Dünya Finalisti olmuştur. Kuruluşunun 20.yılında her alanda ülkemize ve Nevşehir’e başarılar kazandıran Altınyıldızlılarda başarı haberlerine artık yetişilemiyor.

Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri iki proje ile Dünya finallerinde.

Çekmeköy Belediyesi Prof. Dr.Necmettin Erbakan Uluslararası Bilim Olimpiyatları Araştırma dalında Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencileri Gökçe Nur Budak ve Serhan Aslaner “Trigonometrik Denklem Sistemlerinin Grafik Metodu ile Çözümü” projesi ile finale kalmış, Proje danışmanlığını ise Matematik öğretmeni Mahmut Özlü yapmaktadır.

Yine Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencileri Yunus Emre Aşıcı ve Melih Gültekin aynı yarışmanın Teknoloji Kategorisinde “Fiziksel Engelliler için Gyro Sensörlü Tekerlekli Sandalye” projesi ile finalist olmuş, Proje danışmanlığını ise Kimya öğretmeni Kader Ünlü yapmaktadır.

Altınyıldız Koleji öğrencileri 10-13 Mayıs 2018 tarihlerinde okulumuzu temsilen İstanbul’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılacaklar. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.