ALTINYILDIZ FEN LİSESİNDEN UZAY  TEKNOLOJİSİNE BÜYÜK KATKI

2018 Prof.Dr.Aziz Sancar Araştırma Projeleri Yarışmasına Uzay Teknolojisinde kullanılmak üzere hazırladıkları Batarya Düzeneği ile Altınyıldızlılar Türkiye Finalisti.

Altınyıldız Fen Lisesi öğrencilerinden yine bir  başarı daha. Özel Altınyıldız Fen Lisesi öğrencileri Mehmet Berk Güneş ve Muhammed Alperen Altuntaş yeni bir buluşa imza atarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir.

Uzay çalışmalarında kullanılmak üzere geliştiren bir batarya düzeneği hazırlayarak , yeni bir kaynak bulma yolunda adım atmışlardır.

Ay yüzeyi hammeddesi örnek alınarak hazırlanan bataryanın ilk prototipi 20-30 dk. enerji sağlamaktadır.

Elde edilen enerji ile bataryaların çok üstünde olan “Altınyıldız Uzay Bataryası “projesine Türkiye Finallerinde başarılar dileriz.