DERİNKUYU AFRİN KAHRAMANLARI VE ŞEHİTLERİ ANMA SATRANÇ YARIŞMASINDA ŞAMPİYONLAR ALTINYILDIZ’DAN

DERİNKUYU AFRİN KAHRAMANLARI VE ŞEHİTLERİ ANMA HIZLI SATRANÇ YARIŞMASI 16 Mart Cuma Günü Derinkuyu ilçemizde ZELİHA EKMEKÇİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SALONU’nda gerçekleşmiştir.. Turnuva Küçükler(2011-2008),Yıldızlar(2007-2004) ve Açık(2003 ve öncesi) olmak üzere 3 kategoride yapılmıştır.

Kategorilerde ilk 3 dereceyi elde eden sporculara çeşitli ödüller verilmiştir. Açık Satranç Turnuvası ve Yıldızlar kategorilerinde Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen Lisesi Lise öğrencilerinden; Ahmet Utku GüneşTurnuva Birincisi, Mahmut Rıdvan Çekiç Turnuva İkincisi,Altınyıldız İlköğretim Okulu’ndan Muhammed Tuğrul Özkul Turnuva Birincisi olmuştur.

Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak Afrin kahramanlarımızı ve Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Çanakkale anlı şanlı koskoca bir destanın adıdır. Türk’ün ateşle imtihanı, Türk’ün gurur levhasıdır Çanakkale. Gözünü kan bürümüş aç emperyalistlere mezardır Çanakkale. Tüm Dünya küfrü bir olup gelse de, onun cehennem ateşini söndüren zemzem suyudur Çanakkale.

Milletleri millet yapan değerlerin başında milli hafıza gelir, milli hafızadan yoksun bir millet bu gününü bilemez. Türk gençliği Çanakkale ruhu ile bu gün de yarın da her daim vatanın bekçisidir.

Özel Altınyıldız Koleji olarak binlerce yıllık Türk tarihimiz içindeki en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferini en coşkulu biçimde bir çok etkinlikle kutluyoruz.

Tarihi zaferlerle dolu Türk Milleti "Çanakkale Ruhu" ile yanıp tutuşan gençleri bu gün Afrin'de yeni bir tarih yazıyor. Yüce Allah Afrin'deki yiğitlerin yar ve yardımcısı olsun.

Çanakkale ruhu hep var olsun.

Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle tüm şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.