ALTINYILDIZDA 20.YIL PROJE SERGİSİ AÇILDI

Altınyıldız Eğitim Kurumları 20.yıl etkinleri kapsamında düzenlenen öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Fen Bilimleri,Matematik ve Stem ve Kodlama Projelerinin sergisi okulumuzda açıldı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerimizin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin bilimsel yöntem süreçlerini kullanabilecekleri projeler hazırlayarak çevrelerinde karşılaştıkları problemlere çözüm yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları projelerini anlattıkları bu sergide sergiyi gezen velilerimiz ve öğrencilerimiz Tasarım ve uygulama harikası projelerinde bilimin eğlenceli yüzünü tanıyıp keyifli zaman geçirdiler ve  sergiyi ziyaret edip meraklı sorularıyla projelere eşlik ettiler.

Fen Bilimleri Zümre Başkanı Dursun KURT yaptığı açıklamada '' 2017-2018 öğrenim yılı  Okulumuz 20.yıl etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimize yaparak ve yaşayarak öğrenmenin topluma sağlayacağı yararı kavratmak amacıyla genç mucitleri yetiştirme hedefimizi bir adım daha ileri attık.Fen Bilimleri Dalında  48 proje okulumuza  ve Nevşehir'e ışık tutmaktayız.Emeği geçen Fen Bilimleri Öğretmenlerimiz Gülbahar Yarılı,Ebru Akın ,Bahar Benzer,Eren Özhan ,Zeynep Ayça Eliküçük'e, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.'' dedi

Matematik Zümre Başkanı Yahya ŞAHİN Yaptığı açıklamada 'Öğrencilerimizi Matematik alanında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, matematiğe karşı olumlu bir tutum geliştirmelerine yardımcı olmak ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlamış olduğumuz sergimize öğrencilerimiz 50 adet proje hazırlamışlardır. Emeği geçen Matematik Öğretmenlerimiz Hülya Selçuker,Gökhan Metin,Serkan Güler,Rukiye Nur Karacan,Gülsüm Teke'ye ,öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.'' dedi

Stem ve Kodlama Öğretmenimiz Canan YÜNCÜ İse Yaptığı açıklamada 'Öğrencilerimizin bilgiyi,mantığı,farklı zorluklarda stratejik düşünme yeteneğiyle beraber   geliştirmesini sağlayan algoritmik-mantıksal düşünme yeteneğini ortaya çıkarması adına hazırlamış olduğumuz 5 Kodlanmış robot ve Stem takımlarıyla sergimizi açtık. Emeği geçen tüm öğretmen ,öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.'' dedi

Açılışta yaptığı konuşmada Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Sayın Mehmet ERAVCI, Aklın ve bilimin ışığında 20 yıldır öğrencilerimizi yetiştirdik ve kurum olarak bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu projelerin öğrenciler arasında heyecan yarattığını, tüm öğrencilerin bu projelere büyük bir özveri ile hazırlandığını belirtti.Öğrencilerimizin ,ülkemiz, aileleri ve öğretmenleri için övünç kaynağı olduğunu söyledi.Öğrencilerimize 'Bizim için çok kıymetli ve değerli olan sizinle övünüyor, gurur duyuyoruz. Büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan siz öğrencilerimize umudumuz ve güvenimiz tamdır.” ifadelerine yer verdi.

Aklın ve Bilimin Işığında Yanan Meşalelerle Parlayan Binlerce Altın Yıldızız.Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projeler de emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize tebrik ve teşekkür ediyoruz.