ALTINYILDIZ ANAOKULUNDA ÖĞRENCİLER SERAMİK DERSİNİ ÇOK SEVDİLER

Nevşehir'in okulöncesi eğitimdeki örnek okulu olan Özel Altınyıldız Anaokulunda öğrenciler Seramik dersini çok sevdiler. Öğretmenleriyle birlikte seramik atölyesinde çalışan öğrenciler, yaptıkları birbirinden güzel çalışmalarla çok mutlu olmaktadırlar.
Dersiyle ilgili açıklamalarda bulunan seramik öğretmeni Nalan Uçar; seramik ve resim yapmak çocuklar için bir oyundur.Çocuğun bu oyunda ortaya koyduğu şey onun duygu ve düşünce hayatıyla ilgili resimlerdir.Ortak anlatım aracı olan dil ile kendini anlatamayan çocuk, resim ve seramik eğitimi ile kendini anlatabilir.Çocuk konuşarak ifade edemediklerini resim ve seramik yoluyla ifade edebilir.Resim ve seramik eğitiminin önemi, çocuğa kendini anlatabileceği bir dil, bir anlatım yolu kazandırmada önemli bir etkendir. Çocukların sağlıklı, mutlu ve üretken olabilmeleri için eğitimde,sanatın hazırlayıcı etkisi göz ardı edilemez.Sanatın tüm dalları okulöncesi seviyesinde düşünülmeli,planlanarak uygulamaya geçirilmelidir.
Sanat eğitimi içerisinde yer alan seramik eğitimi,çocuklar için etkili anlatım ve yaratıcı etkinlik araçlarından birisidir. Çocuklar ilk olarak yüzeysel bir algıya sahip oldukları ve objeleri bildikleri oranda algılamalarından yola çıkarak onlara üç boyutlu rölyefli çalışmalar yaptırılacaktır.Seramik-heykel çalışmalarının üç boyutlu olması; çocukların bilek ve parmak kaslarının gelişmesine, daha koordineli hareket etmesine,el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde büyük rol oynamaktadır.
Öğrencilerimizin yaptıkları birbirinden güzel seramik eserleri daha sonra fırında pişirilerek muhafaza edilecektir. Birbirinden güzel çalışmaları için öğrencilerimizi kutlarız.