ALTINYILDIZ BOTANİK BAHÇESİNDE ALTIN ÇİLEK HASADI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri mayıs ayında okulumuz botanik bahçesine ektikleri Altın Çilek hasadını yaptılar ve bölgemizde çok tanınamayan Altın çileği yetiştirip arkadaşları ile bu işlemin hangi aşamalardan geçerek oluştuğunu paylaştılar.

Türkiye’nin seçkin Eko -Okullarından birisi olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu; öğrencilerinin  doğaya  olan sevgisi ve ilgisini artırmak bitki dikimi, bakımı ve ürün toplama konusunda bilgilenmesini sağlamak amacıyla okulumuzun uygun alanında  yaklaşık 2 dönümlük botanik bahçesinde  tarım faaliyetleri çerçevesinde öğrencilerimiz mayıs ayında hobi bahçemize çilek,altın çilek ,salatalık,domates,biber,patlıcan,patates,kavun gibi sebze  ve meyveleri ekmişlerdi.Öğrencilerimiz ektikleri ürünleri toplayıp hem doğal ürünlerin yetişme şekillerini öğretmenlerinden öğrenirken hem ekim-dikim -toplama konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

İk kez 2013 yılında sosyal faaliyetler yönetmeliği çerçevesinde kurulan Ekoloji ve  Botanik Bahçesi Kulübü öğrencileri ile başlayan organik tarım faaliyetlerimiz 3 yılda İlkokul ve Ortaokulda bütün öğrencilerimizin katılımlarıyla daha geniş kitleleri içine alan etkileşimli bir eğitim etkinliği halini almıştır.

Doğal ürünleri kendi elleriyle yetiştirme  imkanı sağlayan, bitkilerin bakımı ve korunması sorumluluğu kazandıran bu ve bunun gibi “ sürdürülebilir çevre” etkinlikleri ile geleceğine sahip çıkan öğrenciler yetiştiren okul yönetici ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.