ALTINYILDIZDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

Altınyıldızda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı yapıldı.

Okulumuz konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Perihan ÇITAK SAVRAN yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da yaşanan hain girişime dikkati çekerek, girişimi etkisiz hale getiren Ömer Halisdemir gibi 241 şehidin ve halkın gösterdiği çabayı anlattı.

Kurtuluş Savaşı'nın da yine şehit ve gazilerin gösterdiği üstün gayret sayesinde kazanıldığını hatırlatan öğretmenimiz sözlerine şöyle devam etti:

Bugün,inancıyla, imanıyla, vatan ve millet aşkıyla tank ve tüfeği nasıl saf dışı bıraktığını gösteren, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için buradayız.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış aziz milletimiz,işgal ve esarete alışık olmayan, asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde, bu uğurda pek çok savaş yapmış birçok insan şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmıştır.Şehitlerimiz ve gazilerimiz vatanımızın ve yüce Türk milletinin, ebedi varlığı ve bütünlüğünü koruma uğruna, yurdumuzun her karış toprağına,terlerini ve kanlarını akıtan kahramanlardır.Şahadet; ölümsüzlüğü arzulayan insana, Allah’ın sunduğu ölümsüzlük fırsatıdır.Mensuplarına dünya ve ahret mutluluğu vadeden dinimiz din, vatan, bayrak, millet gibi kutsal sayılan değerlere büyük önem vermiştir. Bu değerlerin korunmasına çalışırken, şehit ve gazi olanlar, Yüce Allah ve sevgili Peygamberimiz tarafından, övülmüştür.

Düşman karşısında “sıra dağlar gibi duran”, “şimşekler gibi çakan” ,“seller gibi coşan”,gök gürültüsü gibi düşman karşısında kükreyen kahramandır şehit.’’

Konuşmanın ardından öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan türküler ve şiirler bölümünde şehitlerimiz için türküler seslendirip şiirlerini okudular.

Bizlerin bu günlere gelmesine vesile olan Atatürk ve silah arkadaşlarına, ülkemizin birliği, dirliği, hür ve bağımsızlığını devam ettirmek için canlarını seve seve feda eden 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor Allah’tan rahmetler diliyorum. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun, diyor Programın hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenlerimiz Osman Olgun ve, Müzik Öğretmenimiz Sezgi Ceylan’a Fen Bilimleri Öğretmenimiz Eren Özhan’a ve Bilgisayar Öğretmenimiz Canan Yüncü’ye ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Irmağında şahlanışım var benim

Denizinde kükreyişim var benim