Altınyıldızlı Hemşireler 12-18  Mayıs Hemşireler Haftasını Kutladı

Altınyıldız Liseleri konferans salonunda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlama programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Programa Milletvekilimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Altınyıldız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ragıp ÖZALTIN, Altınyıldız Genel Müdürü Serhat İĞDECİ, Altınyıldız Liseleri müdürü Özkan KILINÇ, Kamu Hastaneleri Nevşehir Devlet Hastanesi Hasta Bakım Müdürü Seda SAYIN, Müdür yardımcısı Nursel ÇİFTÇİ ,Hastane Eğitim Birim Sorumlusu Asiye SERT ,veliler, öğretmen ve öğrenciler katılmıştır.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Müdür Yardımcısı Türkan YAVUZ günün anlam ve önemini vurgulayarak; Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren en önemli meslek grubu ise hemşireliktir diyerek belirtti.

12-18 Mayıs Hemşirelik haftasının önemi, hemşirelik mesleğinin etik prensipleri ve sorunları üzerine konuşmalar yapılarak, şiir ve staj çalışmalarından derlenmiş slayt sunumu izlendi.Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Gökçen Karataş ve Tuğba VARİLCİ tarafından  senaryosunun hazırlandığı öğrencilerimizin oynadığı skeç ile devam etti.

Hemşirelik alan şefi Fatma TUZDELENER tarafından bu yıl mezun olacak Hemşirelik alan öğrencilerine kutsal “Hemşirelik Andı” yaptırıldı. Salonda büyük bir çoşku hakimdi. And içen  öğrenci hemşireler ayakta alkışlandılar.

Hemşirelik mesleğine gönül veren tüm hemşirelerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının devamını dileyerek, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası  kutlandı.

Program sonunda kutlama pastası mezun olacak hemşirelik  öğrencileri,Milletvekilimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Altınyıldız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ragıp ÖZALTIN, Altınyıldız Genel Müdürü Serhat İĞDECİ, Altınyıldız Liseleri müdürü Özkan KILINÇ,Kamu Hastaneleri Nevşehir Devlet Hastanesi Hasta Bakım Müdürü Seda SAYIN,Müdür yardımcısı Nursel ÇİFTÇİ ,Hastane Eğitim Birim Sorumlusu Asiye SERT , öğretmen ve öğrenciler tarafından kesildi. Günün anlamına binaen hatıra resim çekime gerçekleştirildi.