ALTINYILDIZLI ÖĞRENCİNİN TÜBİTAK BAŞARISI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu ve aynı zamanda Halil İncekara Bilim Sanat Merkezi öğrencisi olan Hüseyin Berkay Ergin Fizik dalında bölge 3.sü oldu

Araştırmanın  konusu, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak engelli kardeşlerimizin kullandıkları akülü araçları kablosuz enerji aktarımı yöntemi ile şarj etmek ve onların hayatını kolaylaştırmaktır. Bu konuda yapmış olunan  literatür çalışmalarında akülü araçlar için kablosuz şarj istasyonlarının olmadığını öğrencimiz tespit etmiş ve bu konuda yapmış olduğu projeyle bölge 3.sü olmaya hak kazanmıştır.

Ödülünü Nevşehir Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU'ndan alan öğrencimiz tören sonunda  Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin ÜNALAN ,TÜBİTAK yetkilileri ve Nevşehir Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen Altınyıldız İlköğretim Kurumu Öğretmenlerini,Halil İncekara Bilim sanat Merkezi idareci ve öğretmenlerini,öğrencimizin ailesini tebrik ediyor , başarılarının devamını diliyoruz.