ALTINYILDIZ 23 NİSAN KORTEJİNDE

39. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için Nevşehir’e gelen Dünya çocuklarından 3 ülkeyi aynı anda ağırlayan Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Kardeşliğin çatısı altında bir araya gelen öğrenciler bugün yapılan programlara katıldı.

Nevşehir Belediyesi Kültür merkezinde Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ ve Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan ÜNVER tarafından yapılan kabullere katılan Litvanya ,Seyşeller ve Kosova’dan gelen öğrencilerle Altınyyıldız İlköğretim Kurumundan gelen öğrencileri misafir eden öğrenciler katıldılar.

Daha Sonra Nevşehir'de, "Çocuklar Geleceğimizdir" temasıyla ve 26 ülkeden katılımla düzenlenen "39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı. Borsa Kavşağı'nda toplanan yerli ve yabancı yüzlerce çocuk, yöresel kıyafetleriyle ve ellerinde ülkelerine ait bayraklarla yürüyüşe katıldı. Mehter takımının marşları eşliğinde başlayan yürüyüş, Diriliş Meydanı'na kadar devam etti. Yapılan Yürüyüşe Altınyıldız İlköğretim Kurumundan Halk oyunları Ekibi, Altınyıldız İlköğretim Kurumu İzcileri ,Kosova, Litvanya Ve Seyşeller’den gelen öğrenciler ve Altınyıldız İlköğretim Kurumu Öğrencileri Katıldı.

Yapılan Kortejin ardından konuk Öğrenciler yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı,Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü kabulleri için Ankara’ya hareket ettiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak dünyanın değişik ülkelerinden gelen konuk çocukları okulumuzda ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etmek istiyor ve çocuk şenliklerinin huzur dolu sevgi beraberlik içerisinde tamamlanması dileğiyle, çocuk şenliğinin düzenlenmesinde emeği geçen TRT ailesine ve kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine ve öğrenci öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.