KOSOVA,SEYŞELLER VE LİTVANYA ALTINYILDIZDA

39. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için Nevşehir’e gelen Dünya çocuklarından 3 ülkeyi aynı anda ağırlayan Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Kardeşliğin çatısı altında bir araya gelmenin sevinci yaşandı.

23 Nisan Çocuk Şenliği için Nevşehir’e gelen Litvanya, Kosova ve Seyşellerden gelen öğrenciler ,Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri ile yapılan karşılama töreninde bir araya geldiler.Törende ev sahibi öğrenciler tarafından konuk öğrencilere çiçek , okulumuzu ve ilimizin anısına hediyeler takdim edildi.Karşılıklı sarılıp birbirlerine misafirperverliklerini gösteren öğrencilerimizin mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Tören öncesi okulumuzu gezen misafirlerimiz böyle güzel ve güçlü bir okulda olmaktan duydukları mutluluğu paylaştılar.Yapılan törende Altınyıldız İlköğretim Kurumu Halk oyunları ekibi  tarafından sunulan gösterinin ardından,Seyşeller ekibi kendi ülkelerine  özgü danslarını sergilediler.Ekip liderleri törenin ardından okulumuza ve Kurum Müdürümüz Sayın Mehmet ERAVCI’ya getirdikler hediyeleri sundular.Tören sonunda günün anısına fotoğraf çektiren öğrenci ,öğretmen ve rehberlerimiz daha sonra öğrencilerimizin evlere ve derslere dağılmasıyla son buldu.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği “YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ” ilkesi ile her yıl ortalama 40 ülkenin katılımıyla kutlanmaktadır.38 yıldır yaklaşık 150 değişik ülkeden 30.000 civarı çocuğun katıldığı şenlik, 1979’dan 2000’e kadar başkent Ankara’da, daha sonraki yıllarda ise İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep gibi Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmıştır. Bu yıl Çocuk Şenliği, 18-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Nevşehir’imizde gerçekleştirilecektir.

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen TRT çalışanlarına,rehberlerimize , bizleri kardeşi bilerek diğer ülkelerden  şehrimize gelen misafirlerimize bu misafirleri kardeşleri sayıp konuk alan öğrencilerimize ve onlara kapılarını açan velilerimize çok teşekkür ediyoruz.