YİNE ALTINYILDIZ YİNE TÜBİTAK

ALTINYILDIZ KOLEJİ TÜBİTAK BÖLGE BİRİNCİSİ

Tübitak 48. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında Özel Altınyıldız Koleji Anadolu Lisesi 11/A sınıfı öğrencilerinden Ayça Yüncü ve Elif Dabanlı “Anadolunun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı Coğrafya projesiyle İç Anadolu Bölge Birincisi olmuştur.

Aksaray,Kayseri,Kırşehir,Nevşehir,Niğde,Sivas ve Yozgat illerinden gelen toplam 100 proje 27-30 Mart Tarihleri arasında Kayseri Bölge Merkezinde sergilenmiş olup Altınyıldız Koleji Coğraf Projesi ilgili jüri tarafından Bölge Birincisi seçilmiştir.

Altınyıldız Koleji Coğrafya Öğretmeni Sibel Gülgör’ün danışmanlığını yaptığı proje Mayıs ayı içerisinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finallerine katılacaktır.”Anadolunun İncisi Kapadokya’da İnsanın Doğaya Etkileri” adlı projede,doğal oluşumla meydana gelen Kapadokya doğal güzelliğinin insan erozyonu ile oluşan tahribat ve yıkımın en aza indirgenmesi konusu ele alınmıştır.

Altınyıldız Koleji Lise Müdürü Özkan Kılınç yaptığı açıklamada “Tübitak Araştırma Projeleri Türkiye Birinciliği,Türkiye Finalistliği ve çok sayıda bölge birinciliği olan Altınyıldız Koleji TÜBİTAK’da yine farkını ortaya koymuştur.Nevşehirimizi Ankara Finallerinde temsil edecek tek projenin sahibi olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Bu projede emeği geçen danışman öğretmen ve proje öğrencilerini tebrik eder,Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finallerinde üstün başarılar dileriz.