ALTINYILDIZ KREŞ VE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN BALE MUTLULUĞU

Bölgemizin ve Nevşehir'in en kaliteli,en çok tercih edilen kreş ve anaokulu olan Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda öğrenciler Bale öğrenmenin mutluluğunu yaşamaktalar.
Her hafta Bale derslerinde öğretmenleriyle birlikte yeteneklerini geliştiren öğrenciler,yaptıkları gösterilerle kazanımlarını sergilemektedirler.
Bale,çocukların fiziksel,zihinsel ve ruhsal gelişimlerine büyük fayda sağlayan bir sanat dalıdır.Bale eğitiminde yapılan hareketlerde vücut uzatılarak çalışılır.Bu durum çocuğun kas yapısının düzgün bir biçimde gelişmesine yardımcı olur.Bale eğitimi sırasında yapılan vücut hareketleri içe basma,taban düşüklüğü,hafif omurga eğrilikleri gibi hastalıkların tedavisinde destekleyici rol oynar.Çocuğun duruşu düzelir,esnek bir vücut yapısı olur.Klasik Bale adımlarının belirli bir düzen ve ölçü içerisinde öğrenilmesi,çocuğun el,kol,bacak koordinasyonu kurmasını sağlar.
Okulumuzdaki eğitimin kazandırdığı en önemli vasıflardan biriside;"kendi kendine yetmek" ve "sorumluluk almaktır." Bale eğitimi alan çocuk,özgüven sahibi olur ve hayat boyu kendini çevreye karşı daha iyi ifade eder.
"Altınyıldız Kreş ve Anaokullu olmak; sağlıklı,mutlu ve başarılı yarınlar demek."